language arrow_drop_down
DK SE EN

Kontigo Care

Hardt utstyr besvarer myke spørsmål

Produktet TripleA fra Kontigo Care er på veg til å gjøre stor suksess. Sammen med Prevas har Kontigo Care allerede vunnet Swedish Embedded Award, men spørsmålet er om det ikke er de myke verdiene som likevel tar de høyeste poengene.

Oppdrag: Samarbeidspartnere, systemleveranse.

Det er tidlig i juni 2015, og vi møter Daniel Benitez, adm. direktør ved Kontigo Care AB, på et travelt opptatt kontor i Upp- sala. Han tar seg imidlertid tid til å fortelle historien om TripleA, et produkt de utviklet sammen med Prevas, og som består av en alkoholmåler i lommeformat, en mobilapp samt et system for databehandling. Formålet med produktet er å hjelpe alkoholikere i den første kritiske tiden etter behandlingshjemmets innsats. Ideen til TripleA kommer fra Daniel, som selv er tørrlagt alkoholiker, og er basert på så vel tidligere yrkeserfaring som hans erfaring fra behandling og etterbehandling. Han merket seg at opplegget på behandlingshjemmet som regel fungerte utmerket, med dyktig personale, god behandling og motiverte mennesker. – Likevel fikk mange tilbakefall bare kort tid etter at de hadde vært på behandlingshjemmet i fem-seks uker, forteller Daniel. De var alle godt motiverte mennesker. Hva var det som gjorde at de fikk tilbakefall, hva manglet da de forlot behandlingshjemmet?

Forlenger behandlingsprosessen
I 2013 gjennomførte Daniel et 100-talls intervjuer med avhengige mennesker, og de aller fleste kunne fortelle om ”uvitenhetstilbakefall”, uavhengig av sosial eller økonomisk bakgrunn. Noen brukte til og med behandlingen som et argument, fordi de min santen visste hva de gjorde … Men først og fremst sa alle at ”det ikke hadde behøvd å skje”. Så hvorfor skjedde det? Daniel kom frem til at årsaken var at den pågående behandlingen ble avbrutt så fort personene forlot behandlingshjemmet. – Det var ikke det at de plutselig ville drikke, men heller at de plutselig gled ut av behandlingsprosessen, forteller Daniel. Tenk om prosessen kunne forlenges slik at støtten fortsatt var der, også etter tiden på behandlings- hjemmet?

Løsningen han kom frem til, var en alkoholmåler koblet til en app på mobiltelefonen, utstyr som vedkommende skulle få med seg når han eller hun forlot behandlingshjemmet. Deretter var det ”bare” å sette ideen ut i praksis … – Jeg vet av egen erfaring at det er vanskelig å lage maskinvare, og vi fant ikke utstyr eller alkoholmålere som oppfylte våre krav, forteller Daniel. Utstyret måtte være klassifisert som medisinteknisk produkt, det måtte være lite og tilstrekkelig avansert og kunne kommunisere trådløst med en smarttelefon via Bluetooth.

 Daniel innså at de måtte utvikle ny maskinvare og begynte å søke etter en samarbeidspartner. Det fantes flere aktører å velge mellom, og det ble mange møter, blant annet med Prevas. Den profesjonelle og hyggelige tonen på dette møtet førte til at de sammen gjennomførte et prototypeprosjekt, som i sin tur gjorde at Prevas fikk – som Daniel uttrykker det – ”holde babyen vår”.

Kontakt os
Johan Bergsten, e-mail

Kontigo Care, TripleA, referans
Kontigo Care, TripleA, referans
Kontigo Care, TripleA, referans
  • Realheart

    Realheart TAH – et «ekte» kunstig hjerte

  • Cellectricon

    Integrert programvare for legemiddeltester

  • Pilloxa AB

    Smart støtte ved livslang medisinering

  • LYS Technologies

    Vet du hvor viktig lyset er for deg?

Relaterte case